Wouter Kersjes

Wouter Kersjes

  1. Home
  2. »
  3. Wouter Kersjes
Contact Informatie
Bedrijfsnaam: FysioStofberg B.V.
Voornaam: Wouter
Achternaam: Kersjes
Adres:
Prins Hendriklaan 376, 6443 AE Brunssum
Specialisatie(s):
  • Diabetes
Toelichting:

Mijn naam is Wouter Kersjes, 39 jaar. In 2008 heb ik mijn Masteropleiding tot Bewegingswetenschapper aan de Universiteit Maastricht voltooid. In die tijd, en ook nog in de jaren daarna, was ik actief als wielrenner bij de elite-categorie. Tegenwoordig fiets ik nog steeds, maar doe ik daarnaast aan crossfit (een gevarieerde vorm van training waarin alle elementen die de basis vormen voor een goede fysieke conditie aan bod komen), schaatsen en snowboarden. Door de actieve levensstijl, en zeker in de periode dat ik nog koerste, heb ik aan den lijve kunnen ondervinden wat de effecten van een gezond voedingspatroon zijn, en dat, wanneer dit patroon niet optimaal is, je dit kan merken aan je energieniveau en daarmee de vitaliteit die je ervaart. Om nog maar te zwijgen over wat een gebrek aan slaap met een mens kan doen, of de balans tussen stress en ontspanning die uit evenwicht is.
We zijn pas slechts enkele zinnen onderweg, maar het moge al duidelijk zijn dat een gezonde levensstijl één van de rode draden is die door mijn leven loopt. Daardoor kan ik na enkele decennia toch wel concluderen dat ik  tot op heden ervaar hoe groot de positieve invloed van een gezond lichaam en geest is op de vitaliteit. Levenslust, werklust, inspiratie, motivatie,…het lukt allemaal veel makkelijker als je je gezond voelt. 
Met een gezond doel ik niet per se op het hebben of creëren van een lichaam van de sporter die topprestaties levert of leven met de discipline van een boeddhistische monnik. Het lot bedeelt immers iedereen op een andere manier als het gaat om wie we geestelijk en fysiek zijn. Maar één ding kunnen we simpelweg niet vergeten: in de tijd dat we hier op aarde rondlopen hebben we maar één lichaam dat altijd bij ons hoort, en daar moeten we dus zo goed mogelijk voor zorgen, als we zo aangenaam en zelfstandig mogelijk door het leven willen bewegen!!! Dat betekent dus actief zijn, gezond eten, met bezieling werken en zorgen voor onze omgeving en onszelf, daar ook weer van kunnen ontspannen door los te laten en te genieten, en leren waar de grenzen liggen, zodat we in staat zijn om op een manier die bij ons past, lichamelijk en mentaal klaar zijn voor de uitdagingen die we aangaan in het leven. Vanuit dit gedachtengoed coach ik jou graag!

Aanmelden voor het CooL-programma? Dat kan via dit e-mailadres: info@fysiostofberg.nl