CooL de feestdagen door

7 december 2021 | Algemeen

Voor de meeste mensen  zijn de feestdagen een aaneenschakeling van verleidingen. Wat kun je doen om jouw CooL-deelnemers hierop voor te bereiden?  Een aantal concrete tips:

1.       Besteed in je laatste sessie voor de feestdagen speciale aandacht aan het omgaan met verleidingen of blik terug op dit onderwerp.

2.       Laat deelnemers een doel en actieplan voor de feestdagen maken. Op hoofdlijnen zijn er twee uiterste strategieën voor de feestdagen, met allerlei varianten daartussenin: je leefstijldoel strak vasthouden of alle remmen losgooien. Waar wil jouw deelnemer staan na de feestdagen en welke keuzes passen daarbij?

3.       Stuur een nieuwsbrief met tips voor de feestdagen naar jouw deelnemers.

4.       Bedenk een leuke challenge om met jouw groep(en) te doen. Dit kan zijn op het onderdeel bewegen of voeding, maar ook op bijvoorbeeld genietmomenten inplannen op je dag of een ontspanningsmoment voor jezelf creëren.

5.       Laat je deelnemers een buddy uitkiezen in de groep of in hun omgeving waarmee ze contact houden tijdens de periode rondom de feestdagen.

6.    Plan een individuele sessie voor je deelnemers rondom de feestdagen.

7.    Laat de deelnemers zoeken naar recepten van gezondere varianten van hun favoriete lekkernijen.

8.    Denk ook aan de drankjes die worden genuttigd tijdens de feestdagen. Onder invloed van alcohol is het lastiger om je aan je voornemens te houden. Welke gezondere keuzes kunnen de deelnemers hier bedenken.

9.    Tijdens de feestdagen wordt niet alleen anders gegeten maar vaak ook veel minder bewogen. Laat deelnemers nadenken wat ze kunnen doen om de feestdagen actiever te maken.

10. Wat maakt de feestdagen tot genieten? Laat mensen het uitwerken en besteed ook aandacht buiten voeding en alcohol om. Denk bijvoorbeeld aan: vrije tijd, vakantie, rust, fijn gezelschap, sfeer in en om het huis, leuke tradities, etc.

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: