Blog

Spotlight on Dorien de Wit

Deze maand staat leefstijlcoach HR-specialist duurzame inzetbaarheid Dorien de Wit van Gezonde Leefstijl Amstelveen in de spotlight. Samen met haar collega’s coördineert ze de besloten facebookgroep waarin deelnemers actief met elkaar ideeën uitwisselen.

Lees meer

Tijdwinst met Monter van Monter Leefstijl

In april 2019 is Monter Leefstijl gestart met het ontwikkelen van het Monter EPD om de leefstijlcoach en GLI-organisatie te ontzorgen. Inmiddels maken al bijna 500 leefstijlcoaches gebruik van dit EPD, wat primair bedoeld is om de leefstijlcoach helpen tijd te besparen. “We proberen het EPD zo goed mogelijk aan te laten sluiten op de wensen van de gebruikers en organisaties die in Monter werken.”

Lees meer

De digitale gecombineerde leefstijlinterventie CooL-MiGuide erkend door het RIVM

Vandaag heeft het RIVM de digitale variant CooL-MiGuide erkend op niveau goed onderbouwd. Daarmee heeft Coaching op Leefstijl (CooL), dat de afgelopen jaren al door meer dan 37.000[1] deelnemers met overgewicht of obesitas werd gevolgd, nu ook een eigen digitale variant. Met deze erkenning kunnen we nu in overleg met de zorgverzekeraars over vergoeding vanuit de basiszorg.

Lees meer

Data eerstvolgende startinstructies

De data van de eerstvolgende startinstructies zijn: dinsdag 31 oktober 2023 van 9.00 tot 10.30. maandag 4 december 2023 van 9.00 tot 10.30. De startinstructie maakt deel uit van het startpakket CooL. Kijk hier hoe je dat startpakket...

Lees meer

Praatplaat CooL

CooL-coach Eva van der Sande heeft in het kader van haar master Healthy Ageing Professional onderzoek gedaan naar redenen van uitval binnen CooL en naar mogelijkheden om dit te voorkomen. In het onderzoek kwamen de volgende oorzaken van uitval naar boven.

Lees meer

De praatplaat voorkomt onnodig uitval

CooL-coach Eva van de Sande deed onderzoek naar uitvalt bij het CooL-programma. Om vooraf realistischere verwachtingen te scheppen voor deelnemers, ontwikkelde zij de praatplaat. Daarbij schakelde ze hulp in van deelnemers en verwijzers. Deelnemer Max en verwijzer Marjolein vertellen over hun ervaring.

Lees meer

De ontwikkeling van de CooL-praatplaat

Om uitval onder CooL-deelnemers te voorkomen heeft Expertisecentrum Leefstijlinterventies in samenwerking met onderzoekster Eva van de Sande en illustrator Ronald van der Heide een ‘praatplaat’ ontwikkeld. Deze infographic kunnen verwijzers en CooL-coaches gebruiken om potentiële deelnemers te informeren over CooL. Illustrator Ronald vertelt over zijn rol in dit proces en hoe je de praatplaat kunt gebruiken.

Lees meer

Spotlight on Marieke Wenting

Deze maand staat CooL-coach en leefstijlcoach /runningtherapeut Marieke Wenting van Stappen in Leefstijl uit Utrecht in de spotlight. Sinds ruim twee jaar werkt zij fulltime als zelfstandig leefstijlcoach en start binnenkort met haar 15e groep. “Ik vind het mooi dat ik bij CooL echt een dwarsdoorsnede van de maatschappij zie.”

Lees meer

CooL Extra’s: best practice

Steeds meer CooL-coaches zoeken de samenwerking met elkaar om extra activiteiten te organiseren aanvullend op het CooL-programma. In regio Noord Limburg draait inmiddels een uitgebreid aanvullend programma met nevenactiviteiten voor CooL-deelnemers, waar alle coaches aan meewerken. Hoe hebben ze dit opgezet en wat zijn hun tips?

Lees meer

Spotlight on Heike van den Heuvel-Janssen

Deze maand staat CooL-coach Heike van den Heuvel-Janssen van Coach Heike uit Haarlem in de spotlight. Naast haar CooL-groepen zet zij zich in voor het realiseren van een officiële coöperatie van leefstijlcoaches uit haar regio. “We zijn straks de eerste coöperatie met enkel leefstijlcoaches.”

Lees meer

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: