Blog

Spotlight on Tanja Ivanovski

Deze maand staat fysiotherapeut en CooL-coach Tanja Ivanovski in de spotlight. Met haar praktijk OOFI focust ze zicht op oedeem en oncologie en daar is overgewicht bijgekomen. Voor haar CooL-sessies bedenkt ze veel creatieve werkvormen om haar deelnemers aan het denken te zetten.

Lees meer

Even voorstellen: leefstijlcoach Eva Cornet

Wie helpen CooL-eigenaren Nicole en Ester achter de schermen met Expertisecentrum Leefstijlinterventies? Wie zijn deze mensen, wat doen ze en waarvoor kun je ze benaderen? In deze editie stelt leefstijlcoach en communicatiedeskundige Eva Cornet zich voor. Zij verzorgt elke maand de nieuwsbrief. “Mijn twee expertises komen hierbij samen.”

Lees meer

Data eerstvolgende startinstructies

De data van de eerstvolgende startinstructies zijn: maandag 6 maart 2023 van 9.00 tot 10.30. dinsdag 9 mei 2023 van 9.00 tot 10.30. maandag 26 juni 2023 van 9.00 tot 10.30. donderdag 7 september 2023 van 9.00 tot 10.30. dinsdag 31 oktober 2023 van...

Lees meer

Nieuwe werkvormen in de kennisbank

Een CooL-bijeenkomst voorbereiden kan een tijdrovend klusje zijn, zeker als je steeds nieuwe, leuke werkvormen wilt gebruiken. Om het CooL-coaches makkelijker te maken staat er in de Kennisbank een nieuw overzicht met verschillende werkvormen: CooL in de praktijk. Celeste van Rinsum van Expertisecentrum Leefstijlinterventies legt uit hoe het werkt.

Lees meer

Spotlight on Bertina van Dolder

Deze maand staat leefstijlcoach Bertina van Dolder van het Leefstijlburo in Gouda in de spotlight. Begin 2020 startte ze als kersverse leefstijlcoach met het CooL-programma. Inmiddels zit ze ook als GLI-aanbieder in de redactieraad van het nieuwe Nederlandse Tijdschrift voor Leefstijlgeneeskunde en ontwikkelde ze zich als trainer.

Lees meer

Een umbrella review naar de determinanten van slaap

Nicole Philippsen, mede-eigenaar van Expertisecentrum Leefstijlinterventies, deed een zogenaamd umbrella review naar de determinanten – factoren die van invloed zijn op – van slaap. Het onderzoek laat zien dat elke determinant invloed heeft op één of meer specifieke slaap parameters. Meer weten over hoe dit review tot stand is gekomen en wat je er als CooL-coach mee kunt? Lees dan dit artikel voor meer uitleg.

Lees meer

Vraag en antwoord: de GLI-monitor

De RIVM heeft vorig jaar de GLI-monitor in het leven geroepen. Veel CooL-coaches vullen deze al in voor hun deelnemers, maar nog lang niet iedereen. Terwijl het van groot belang is voor het voortbestaan van CooL dat álle CooL-coaches de GLI-monitor invullen! Er blijken veel vragen over de GLI-monitor te zijn, en waarom dit naast de CooL-resultaatmeting moet bestaan. Expertisecentrum Leefstijlinterventies zet de belangrijkste vragen op een rij.

Lees meer

Spotlight on Scout Pfaff

Deze maand staat CooL-coach Scout Pfaff in de spotlight. Zij werkt bij Physique centrum voor sport en gezondheid in Arnhem. Naast leefstijlcoach is zij ook stoppen met roken coach, gewichtsconsulent en personal trainer. “Ik wil zoveel mogelijk kennis zodat ik alle mogelijke vragen van mijn deelnemers kan beantwoorden.”

Lees meer

Subsidiegelden aanvragen voor extra activiteiten

In steeds meer gemeenten organiseren CooL-coaches extra activiteiten voor deelnemers. Heel leuk, maar zonder subsidie worden de coaches flink op kosten gejaagd. Leefstijlcoach Marieke Peeten uit Venlo vroeg succesvol subsidie aan om reguliere...

Lees meer

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: