Blog

Spotlight on Esther van de Berg

Deze maand vertelt leefstijlcoach en diëtist Esther van de Berg van ‘Diëtist en Leefstijl’ uit de kop van Noord Holland en Texel over hoe zij met haar collega’s maandelijks leuke activiteiten voor CooL-deelnemers organiseert. Lekker naar buiten en bewegen staan daarbij centraal. Ze kreeg zelfs haar deelnemers mee op een supboard.

Lees meer

Tijdwinst en professionaliteit met de CooL Academie

Ben jij als CooL-coach veel tijd kwijt aan het voorbereiden van de bijeenkomsten en mis je een centrale plek waar deelnemers alle benodigde informatie kunnen vinden? Dan is de CooL Academie van Mijn Leefstijl Op Recept iets voor jou. In het najaar van 2020 stelde leefstijlcoach Inge Out het platform open voor andere CooL-coaches en inmiddels maken al 80 collega’s en meer dan 1700 CooL deelnemers er gebruik van!

Lees meer

Keigezond Limburg helpt kinderen met overgewicht

ceerde de Limburgse GGD’s, ziekenhuizen huisartszorggroepen, zorgverzekeraars en andere stakeholders de netwerkaanpak Kei Gezond Limburg: een nieuwe samenwerkingsvorm waarin kinderen in de breedste zin worden begeleid naar een gezond gewicht. De kinderleefstijlcoach maakt ook deel uit van deze aanpak.

Lees meer

CZ erkent en contracteert per 1 april 2022 meer leefstijlcoaches

Het afgelopen jaar hebben KNGF en SKF, NVD, VvOCM en CZ groep constructieve gesprekken gevoerd over het leveren van kwalitatief goede zorg op het gebied van leefstijlcoaching. Het resultaat hiervan is dat CZ-groep de aantekening ‘leefstijlcoach’ van KNGF/SKF, NVD en VVOCM erkent én voor de uitvoering van de GLI (gecombineerde leefstijlinterventie) contracteert vanaf 1 april 2022.

Lees meer

Spotlight on Krista Hoogink

Deze maand vertelt leefstijlcoach en fysiotherapeut Krista Hoogink uit Haarlem waarom zij van vakgebied wisselde en fulltime leefstijlcoach werd. Samen met negen andere collega’s uit haar regio richtte ze onlangs het platform Leefstijlcoaches Kennemerland op om het CooL-programma beter op de kaart te zetten.

Lees meer

Nieuw leefstijlloket zorgt voor extra verwijzingen naar GLI

In Amsterdam UMC en UMC Groningen (UMCG) start een leefstijlloket waar een speciale leefstijlmakelaar patiënten begeleidt om door te stromen naar een leefstijlinitiatief uit hun eigen regio. CooL-coach Grace de Wolf is één van de leefstijlmakelaars die het loket gaat bemannen. “Het is mooi dat preventie nu onderdeel wordt van het ziekenhuis.”

Lees meer

Hoe houd je de deelnemers scherp?

Het CooL-programma duurt twee jaar en zeker tijdens de onderhoudsfase zijn er minder contactmomenten. Hoe houd je je deelnemers toch bij de les en zorg je dat ze gemotiveerd blijven?

Lees meer

Onderzoek over uitval bij CooL

Afgelopen zomer heb ik mijn accreditatie tot leefstijlcoach behaald en begin maart start ik met mijn eigen CooL-groep bij de organisatie ‘fysiotherapie Achtse Barrier’. Daarnaast ben ik momenteel bezig met de hbo-master ‘healthy ageing...

Lees meer

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: