Blog

Nieuwe pilot brengt sport en zorg samen

De nieuwe pilot Sport en Zorg van NOC*NSF draait inmiddels op volle toeren. In drie Brabantse gemeenten werken CooL-coaches eraan mee om de deelnemers een warmere overdracht naar het lokale sport- of beweegaanbod te geven dat het beste bij de deelnemer past. “De pilot bevordert niet alleen het bewegen van de deelnemers, maar verhoogt ook het werkplezier van de CooL-coaches.”

Lees meer

Spotlight on Fieke de Wit

Deze maand staat leefstijlcoach, burn-out coach en NEI-therapeut Fieke de Wit van Leefstijlcoaching Fieke (LeefGezondCoaching.nl) uit Hapert in de spotlight. Ze is CooL-coach van het eerste uur en betrokken bij de pilot ‘Sport en Zorg’ van NOC*NSF.

Lees meer

Spotlight on Sonja Edelaar

Deze maand staat leefstijlcoach Sonja Edelaar van CooL Nijmegen in de spotlight. Ze vertelt over de ontwikkeling die ze door heeft gemaakt in de vier jaar dat zij CooL-coach is.

Lees meer

Deelnemers in the lead bij zomeractiviteiten

Om de betrokkenheid van deelnemers te vergroten, kun je ervoor kiezen om extra activiteiten te organiseren voor CooL-deelnemers. In meerdere regio’s in Nederland wordt dit actief gedaan door groepen verenigde CooL-coaches. Zo ook bij de groepen van CooL-coach Sonja Edelaar uit Nijmegen. Alleen is het niet Sonja die de activiteiten bedenkt en organiseert: de deelnemers zijn in the lead!

Lees meer

Vraag van de maand juni 2022

Er is door het Zorginstituut, het RIVM en Zorgverzekeraars Nederland vastgesteld dat programma’s alleen gecontracteerd en gedeclareerd kunnen worden in de vorm waarin ze zijn onderzocht. Dat betekent dat CooL aangeboden moet worden in een groep want op die manier is het programma onderzocht en erkend. De groepsbinding is bovendien een belangrijk werkzaam element van het CooL-programma.

Lees meer

CooL Training: leer je eigen draai geven aan CooL

De AVLEG biedt al jaren de CooL Training aan: een tweedaagse onderwijsmodule die leefstijlcoaches voorbereidt op het zelfstandig uitvoeren en verder ontwikkelen van het CooL-programma binnen de gestelde kaders. Beginnend CooL-coach Amber Ronteltap volgde de training dit jaar. “Het is een goede stap om concreet te maken wat je precies moet doen.”

Lees meer

Spotlight on Amber Ronteltap

Deze maand vertelt leefstijlcoach, voedingskundige, gedragsonderzoeker en docent Amber Ronteltap, van Amber Leefstijlcoaching uit Wageningen, over haar start als kersverse CooL-coach.

Lees meer

Spotlight on Esther van de Berg

Deze maand vertelt leefstijlcoach en diëtist Esther van de Berg van ‘Diëtist en Leefstijl’ uit de kop van Noord Holland en Texel over hoe zij met haar collega’s maandelijks leuke activiteiten voor CooL-deelnemers organiseert. Lekker naar buiten en bewegen staan daarbij centraal. Ze kreeg zelfs haar deelnemers mee op een supboard.

Lees meer

Tijdwinst en professionaliteit met de CooL Academie

Ben jij als CooL-coach veel tijd kwijt aan het voorbereiden van de bijeenkomsten en mis je een centrale plek waar deelnemers alle benodigde informatie kunnen vinden? Dan is de CooL Academie van Mijn Leefstijl Op Recept iets voor jou. In het najaar van 2020 stelde leefstijlcoach Inge Out het platform open voor andere CooL-coaches en inmiddels maken al 80 collega’s en meer dan 1700 CooL deelnemers er gebruik van!

Lees meer

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: