FAQ Expertisecentrum Leefstijlinterventies

Informatie voor deelnemers

De aanmelding voor het CooL-programma loopt via je eigen huisarts of praktijkondersteuner. De huisarts kan je doorverwijzen naar een gekwalificeerde uitvoerder van het CooL-programma. Je kan hier controleren of er een CooL aanbieder in jouw buurt actief is. 

Let op: de CooL licenties zijn pas net beschikbaar voor het komende kalenderjaar en het aantal gekwalificeerde uitvoerders groeit nog sterk. Houdt deze site dan ook regelmatig in de gaten om te checken wie in jouw regio het CooL programma mag uitvoeren.

In dat geval kun je het beste contact opnemen met je zorgverzekeraar om aan te geven dat je graag aan het CooL-programma wilt deelnemen. In overleg met jouw zorgverzekeraar kan je dan naar een passende oplossing zoeken die het beste bij jouw wensen aansluit. Dit kan zijn: het volgen van het CooL-progamma in een aangrenzende regio of het volgen van een alternatief leefstijlprogramma dat wel in jouw regio wordt aangeboden en ook wordt vergoed.

Je kunt tijdens het CooL traject uiteraard wisselen van zorgverzekeraar. Let wel even goed op of de nieuwe zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met de leefstijlcoach die CooL in jouw regio uitvoert. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat de zorgverzekeraar slechts een deel van de vergoeding voor deelname aan jou uitkeert.