FAQ Expertisecentrum Leefstijlinterventies

Zorgverzekeraars

Bij vragen over de contractering kun je het beste contact opnemen met je zorggroep dan wel met de preferente zorgverzekeraar in jouw regio (de zorgverzekeraar met het grootste marktaandeel). Daarnaast kun je terecht bij je beroepsvereniging: de BLCN voor leefstijlcoaches, de NVD voor di?tisten, KNGF voor fysiotherapeuten.

Categorie: Zorgverzekeraars
Bij tussentijdse wijziging in zorgverzekeraar declareert de verzekerde voor het betreffende kwartaal bij de nieuwe verzekeraar tegen het met die verzekeraar overeengekomen tarief en onder die voorwaarden.
Let op: Als die nieuwe verzekeraar geen contract heeft gesloten met de aanbieder (en verzekerde heeft een naturapolis) dan geldt dus een vergoeding conform de afspraken m.b.t. ongecontracteerde zorg. Het is aan de verzekerde om goed op te letten wanneer hij overstapt, welke zorgaanbieders door de nieuwe verzekeraar zijn gecontracteerd.
 
Categorie: Zorgverzekeraars

Een overzicht van alle zorgverzekeraars en hun onderliggende labels kun je vinden op deze site. Wil je weten welke zorgverzekeraar prefent is in jouw regio dan vind je het antwoord bij deze FAQ.

Categorie: Zorgverzekeraars