Het RIVM onderzoekt deelname aan en uitval bij de GLI

4 juli 2024 | Algemeen

Achtergrond

Het RIVM zoekt GLI-deelnemers en GLI-professionals voor een onderzoek naar factoren die stimuleren of juist belemmeren in de keuze om deel te nemen aan de GLI en in het volhouden van de GLI zodat mensen niet tussentijds uitvallen.  Ze willen hiervoor verschillende doelgroepen ondervragen: mensen die niet gestart zijn met de GLI, actieve deelnemers aan de GLI, oud-deelnemers en uitvallers. Daarnaast willen ze ook spreken met GLI-professionals.

Het RIVM wil samen kijken wat er verbeterd kan worden om starten met de GLI en (blijvende) deelname aan de GLI te stimuleren. Help jij de onderzoekers van het RIVM verder?

Wat wordt er van mij gevraagd?

Ben jij uitvoerder van een GLI? Of verwijzer voor de GLI? Dan kun je de onderzoekers van het RIVM op twee manieren helpen:

1) door de uitnodiging voor de interviews te verspreiden onder de doelgroep van de GLI (zie uitwerking hieronder) en

2) door mee te doen aan een groepsgesprek met andere professionals.


1. Uitnodigen van niet-starters, (oud) deelnemers en stoppers
Je hulp is heel erg welkom! Je kunt de uitnodiging voor deelname aan een interview verspreiden onder:
– Niet-starters: dit zijn personen die verwezen zijn naar de GLI en wel of geen intake hebben gehad maar niet de GLI zijn gaan volgen.

– Stoppers/ uitvallers: dit zijn personen die zijn gestart met GLI en vroegtijdig zijn gestopt met GLI-deelname.

– Actieve deelnemers: dit zijn personen die op dit moment nog actief zijn in de GLI.

– Oud-deelnemers: dit zijn personen die de volledige GLI hebben doorlopen. 

Het interview gaat over de ervaring met de GLI en ideeën over de GLI. Als bedankje voor het meedoen aan het interview geeft het RIVM aan deelnemers na afloop een VVV-cadeaubon van €30,-.

Er is een flyer beschikbaar over dit onderzoek. Je kunt de flyer bijvoorbeeld ophangen in de praktijk, deze delen in app-groepen met (oud-)deelnemers of opsturen naar personen die verwezen zijn of deelgenomen hebben aan een GLI. Ontvang je graag een digitale flyer of geprinte flyers per post? Vul dan dit formulier in of stuur een mail naar GL*********@ri**.nl.

2. Meedoen aan een groepsgesprek
Wil je samen met andere professionals in gesprek over de bevorderende en belemmerende factoren voor deelname aan de GLI? Wil je meer te weten komen over de ervaringen van andere professionals van andere GLI-programma’s en van professionals uit andere regio’s? Dan nodigt het RIVM je van harte uit om mee te doen aan een online groepsgesprek.

De groepsgesprekken vinden plaats op de volgende data:

  • 25 juli: 17.00 – 18.30
  • 29 juli: 17.00 – 18.30
  • 30 juli: 08.30 – 10.00

Passen deze momenten niet? Je kunt in dit aanmeldformulier aangeven dat je op de genoemde momenten niet kunt meedoen. De onderzoekers van het RIVM nemen dan contact met je op zodra er nieuwe momenten gepland zijn.

Als dank voor je deelname ontvang je na afloop van het groepsgesprek een VVV-cadeaubon van €50,-.

Hoe meld ik mij aan?

Wil je deelnemers/niet-starters/stoppers uitnodigen voor deelname aan een interview? En wil je daarvoor een digitale flyer of geprinte flyers per post ontvangen? Vul dan dit formulier in of stuur een mail naar GL*********@ri**.nl. Dan stuurt het RIVM je de flyer(s) toe.

Hebben jouw deelnemers/niet-starters/stoppers vragen over het onderzoek of interesse om mee te doen aan het onderzoek? Zij kunnen in dit formulier hun contactgegevens achterlaten. Het RIVM neemt dan contact op om meer informatie te geven en om een afspraak te maken voor het interview.
Geven deelnemers/niet-starters/stoppers aan hulp nodig te hebben met aanmelding, dan kun je hun aanmelding ook aan het RIVM doorgeven door een mail te sturen naar GL*********@ri**.nl.

Wil je je aanmelden voor een online groepsgesprek of wil je meer informatie? Dan kun je dit formulier invullen of een mail sturen naar GL*********@ri**.nl

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: