Heb je een vraag?

INFO: CooL financieel

Je bent hier:

Welke vergoeding kan ik als zorgverlener declareren voor het CooL-programma?

Elk jaar worden door de NZa de tarieven voor de GLI vastgesteld per deelnemer voor een volledig behandeltraject van 2 jaar. in de kennisbank vind je het tarievenoverzicht onder het kopje beleid.

Let wel: de door de NZA vastgestelde bedragen zijn maximale tarieven. Dit betekent dat de zorggroep over dit tarief moet onderhandelen met de zorgverzekeraar en dat je in de praktijk dus ook met een lager tarief geconfronteerd kan worden.

Verder is het relevant te weten dat de GLI valt onder verzekerde zorg wat betekent dat je als zorgverlener geen toeslag bovenop dit tarief mag doorbelasten aan je deelnemers.


Welke kosten zijn verbonden aan het uitvoeren van CooL?

  1. Afname van het CooL Startpakket: klik hier voor meer informatie.
  2. Daarnaast betaal je jaarlijks licentiekosten voor onderhoud en borging van het programma: klik hier voor meer informatie.

Verder heb je ook onkosten tijdens de looptijd van het programma o.a. bestaande uit: materiaalkosten, de huur van een groepsruimte (voor 2x 8 groepssessies) en de huur van een individuele gespreksruimte (per deelnemer 2×4 gesprekken). In het handboek van het CooL programma, kun je deze gegevens terugvinden.


Mag een zorggroep aan mij als uitvoerend coach kosten doorberekenen en dus een lagere vergoeding voor CooL vaststellen dan het NZA tarief?

In principe zijn de tarieven die door de NZa zijn afgesproken bedoeld om de werkzaamheden van de uitvoerders te vergoeden. Als er door een zorggroep echter bepaalde werkzaamheden uit handen worden genomen (die jij als uitvoerder vervolgens niet meer hoeft te doen) dan kan het interessant zijn om daar een vergoeding over af te spreken met je zorggroep. Wat betreft de werkzaamheden kan je bijvoorbeeld denken aan:

  • Het inrichten van een account voor communicatie met verwijzers en registraties
  • Het afhandelen van declaraties
  • De verantwoording en afspraken maken met zorgverzekeraars
  • De opzet van een netwerk in de regio/ contact leggen met gemeentes
  • Communicatie met praktijken
  • Gezamenlijk opzetten van logistiek/ verwijzen
  • Het regelen van de ruimtes
  • Het bellen van de deelnemers en het inplannen van de intakegesprekken ?

Waarom moet ik BTW betalen voor de licentie en de starttraining?

Het Expertisecentrum Leefstijlinterventies is BTW-plichtig, daarom rekenen wij ook BTW over de diensten die wij leveren aan onze licentiehouders. De BTW die je aan het Expertisecentrum Leefstijlinterventies afdraagt, kun je als voorbelasting opvoeren bij je BTW-opgave.


 

Tags:
Inhoudsopgave