Heb je een vraag?

INFO: CooL-jaarlicentie

Je bent hier:

Wat kost een CooL jaarlicentie?

Jaarlijks betaal je licentiekosten voor onderhoud en borging van het programma. De kosten hiervoor hangen voor het eerste jaar af van het instapmoment in het jaar (alle bedragen exclusief BTW):

  • instap in jan: €275,-
  • instap in apr: €220,-
  • instap in jul:  €165,-
  • instap in okt: €110,-

Hoe kan ik een licentie aanschaffen?

Voordat je tot de aanschaf van een jaarlicentie kunt overgaan, dien je eerst een aantal stappen te doorlopen. Op deze pagina vind je een overzicht hiervan.

Hoe kan ik mijn licentie opzeggen?

Je CooL licentie kun je halfjaarlijks (per 1 januari of per 1 juli) opzeggen. In deze leidraad vind je een overzicht van alle benodigde stappen en ook de link naar het opzegformulier.

Eén licentie voor alle uitvoerende leefstijlcoaches in onze groep?

Wil je vanuit een samenwerkingsverband of gezondheidspraktijk CooL aanbieden met meerdere CooL-coaches dan is één licentie niet voldoende voor alle coaches. De licentie is gekoppeld aan een individuele leefstijlcoach die door het aanschaffen van de licentie aantoonbaar gekwalificeerd is om het programma uit te voeren en te declareren. Dat betekent dat deze leefstijlcoach de juiste vooropleiding heeft gevolgd, lid is van KABIZ (het kwaliteitsregister van de leefstijlcoaches) óf voor fysiotherapeuten, diëtisten en oefentherapeuten het kwaliteitsregister van de betreffende beroepsvereniging, de e-learning heeft doorlopen een startinstructie met goed gevolg heeft afgelegd, deelneemt aan verplichte intervisie, een back-up leefstijlcoach heeft aangewezen, een resultaatmeting bijhoudt, het programma doorontwikkelt en zich confirmeert aan de randvoorwaarden en einddoelstellingen van het programma. Alleen leefstijlcoaches met een CooL-licentie worden zichtbaar gemaakt op de website en kunnen de GLI declareren bij de zorgverzekeraar.

Als projectleider van CooL ook een licentie aanschaffen?

De licentie staat op naam van de uitvoerder dus als projectleider hoef je geen licentie aan te schaffen. Het kan wel de moeite waard zijn om een startpakket af te nemen en zodoende de elearning te doorlopen om kennis te nemen van de randvoorwaarden en einddoelstellingen van het CooL-programma.

De uitvoerders die als leefstijlcoach fungeren in het CooL-programma dienen wel allemaal een startpakket af te nemen en een licentie aan te schaffen.

Inhoudsopgave