Heb je een vraag?

Initiatieven Bas van de Goor Foundation (diabetes)

Je bent hier:

Website diabetes.nl

De Bas van de Goor Foundation, het Diabetes Fonds, Diabetesvereniging Nederland, Stichting DON en Stichting JDRF Nederland hebben samen de informatieve website Diabetes.nl opgesteld voor mensen met diabetes en hun naasten. 

Wat vind je bij diabetes.nl 

  • Betrouwbare en actuele informatie over diabetes. Artikelen in de bibliotheek zijn geschreven door medisch redacteuren en op inhoud gecontroleerd door zorgprofessionals uit het diabeteszorgveld.  
  • Onafhankelijke informatieverzorging. Diabetes.nl heeft geen winstoogmerk en geen banden met commerciële partijen.  
  • Een actueel overzicht van activiteiten die georganiseerd worden voor mensen met diabetes en hun naasten.  
  • Het Trefpunt, een online community die begeleid en gemonitord wordt door een coördinator en moderatoren.  

Hoe kun je dit inzetten in de begeleiding van deelnemers?

De website is handig voor jou als coach om bij te blijven met de ontwikkelingen op het gebied van diabetes. Daarnaast zul je als CooL-coach ongetwijfeld deelnemers met diabetes treffen of deelnemers die gezinsleden met diabetes hebben. Je kunt je deelnemers op de informatie op deze website wijzen en stimuleren om deel te nemen aan gezamenlijke activiteiten.

Nationale Diabetes Challenge (NDC)

De NDC is een beweegprogramma van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen ongeveer 20 weken lang samen met Deelnemers ervaren middels de NDC op een veilige en gezellige manier wat het effect is van bewegen op hun gezondheid en diabetes. Gedurende de wandelingen is er ook aandacht voor andere leefstijlfactoren dan bewegen. Deelnemers zijn stap voor stap op weg naar een gezonde toekomst.hun zorgverlener, welzijnsprofessional, leefstijlcoach en/ of buurtsportcoach één keer per week in eigen buurt.

De NDC nodigt leefstijlcoaches uit om actief mee te doen als zorgverlener/begeleider. Daarmee draag je een steentje bij aan het NDC initiatief en krijg je laagdrempelig toegang tot je doelgroep. Meer informatie kun je vinden op: www.nationalediabeteschallenge.nl

Daarnaast zijn er voor de leefstijlcoach een aantal slides opgesteld vanuit NDC die ingezet kunnen worden om korte tekst en uitleg te geven over het initiatief: Slides Nationale Diabetes Challenge voor CooL

Inhoudsopgave