Heb je een vraag?

Q&A CooL-MiGuide

Samenwerking tussen het Expertisecentrum Leefstijlinterventies en MiGuide

Wat is CooL-MiGuide (anders dan CooL regulier)?

Het CooL-programma is van oorsprong een gecombineerde leefstijlinterventie waarin de sessies fysiek plaatsvinden. Het uitgangspunt van CooL-MiGuide is dat hetzelfde programma wordt aangeboden door middel van beeldbellen met de toevoeging van het MiGuide-platform en de MiGuide-app. Hierbij worden de opzet, einddoelstellingen en de werkzame elementen behouden, zodat de effectiviteit van CooL geborgd blijft. De eerste resultaten van de CooL-MiGuide combinatie geven een positieve indruk. Het standpunt van het RIVM is dat de digitale GLI kan worden gezien als een technische variant van de fysieke GLI mits de werkzame elementen en de basisopzet van de GLI geborgd zijn. 

Waaruit bestaat de samenwerking?

CooL en MiGuide hebben een samenwerkingsovereenkomst waarin we gezamenlijk optrekken om de CooL-MiGuide variant formeel beschikbaar te maken voor potentiële deelnemers in Nederland. Beide partijen zijn volledig overtuigd van de meerwaarde van deze digitale CooL variant naast het bestaande reguliere CooL-programma. 

Wanneer kunnen we concreet van start met CooL-MiGuide?

De CooL-MiGuide variant moet nog beoordeeld worden door het RIVM op behoud van de werkzame elementen, de basisopzet en op effectiviteit om aanspraak te kunnen maken op vergoeding vanuit de basiszorg. Op dit moment hangt de beschikbaarheid van CooL-MiGuide samen met specifieke afspraken tussen MiGuide en zorgverzekeraars en/of zorggroepen. 

Geeft dit ook mogelijkheden voor andere digitale varianten van CooL?

Op dit moment loopt de aanvraag voor een digitale CooL variant alleen voor CooL-MiGuide waarbij de deelnemers -naast alle CooL sessies d.m.v. beeldbellen- de beschikking hebben  over het MiGuide-platform en de MiGuide-app.  

Waar kan ik meer informatie vinden over MiGuide? 

Op de website van MiGuide is meer achtergrondinformatie te vinden: https://miguide.nl. Ook vind je hier de contactgegevens van MiGuide.

Inhoudsopgave