Wat is het doel van CooL?
CooL is gericht op gedragsverandering met als doel een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Dit gebeurt door het vergroten van de eigen regie van de deelnemer wat bijdraagt aan gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven.
Wie kan het CooL-programma uitvoeren?
Gekwalificeerde professionals – zelfstandig of in dienst van een organisatie – kunnen uitvoerder zijn van CooL. Een overzicht van de benodigde kwalificaties vind je in de kennisbank. Wil je CooL als verzekerde zorg aanbieden? Dan is verwijzing door een huisarts een voorwaarde. De meeste zorgverzekeraars accepteren ook de verwijzing van een internist. Een overzicht van alle gelicenseerde uitvoerders van het CooL-programma vind je op onze kaart met licentiehouders.
Voor welke deelnemers is het CooL-programma geschikt?
Het CooL-programma is geschikt voor volwassenen met obesitas of voor volwassenen met overgewicht en aanvullende co-morbiditeit. Daarnaast is het belangrijk dat deelnemers voldoende gemotiveerd zijn om het programma van twee jaar te doorlopen. Wil je precies weten hoe de inclusiecriteria geformuleerd zijn? Kijk dan in de kennisbank.
Voor welke coaches is het CooL-programma geschikt?
Ben jij de leefstijlcoach die…
- … het een uitdaging vindt om met heel diverse groepen deelnemers te werken?
- … enthousiast wordt van alle kleine verbeterstapjes van de deelnemers?
- … z’n hand niet omdraait voor een praktische sessie over alle verschillende leefstijlthema’s zoals bijvoorbeeld bewegen, voeding, slaap en ontspanning?
- … het fijn vindt om de sessies naar eigen inzicht aan te passen aan de doelgroep?
- … prima uit de voeten kan met de kaders die de einddoelstellingen bieden?
- … zich comfortabel voelt om het hele programma alleen aan te bieden?
Dan is het Expertisecentrum Leefstijlinterventies naar jou op zoek!
Nieuwsgierig naar de resultaten van het CooL-programma? Kijk voor alle (wetenschappelijke) publicaties in onze kennisdatabank onder het kopje onderzoek. Ben je op zoek naar meer algemene informatie over de GLI? Kijk dan in onze kennisdatabank bij beleid.