Informatie over CooL voor professionals

Wat is het doel van CooL (Coaching op Leefstijl)?

CooL is gericht op gedragsverandering met als doel een gezonde leefstijl bereiken en behouden. Het vergroten van de eigen regie van de deelnemer draagt bij aan duurzaam gewichtsverlies en een betere kwaliteit van leven. Wil je meer lezen over de effecten van CooL? Kijk dan naar de wetenschappelijke publicaties in de kennisbank.

Voor wie is CooL geschikt?

CooL is geschikt voor volwassenen met obesitas of voor volwassenen met overgewicht en aanvullende co-morbiditeit. Daarnaast is het belangrijk dat deelnemers voldoende gemotiveerd zijn om het programma van twee jaar te doorlopen. Wil je precies weten hoe de inclusiecriteria geformuleerd zijn? Kijk dan in de kennisbank.

Wie kan CooL uitvoeren?

CooL kan worden uitgevoerd door gekwalificeerde professionals – zelfstandig of in dienst van een organisatie. Een overzicht van de benodigde kwalificaties vind je in de  kennisbank. CooL kent een landelijke dekking. Een overzicht van alle CooL-coaches vind je op onze kaart met licentiehouders.

Ben jij de leefstijlcoach die…

  • … het een uitdaging vindt om met heel diverse groepen deelnemers te werken?
  • … enthousiast wordt van alle kleine verbeterstapjes van de deelnemers?
  • … z’n hand niet omdraait voor een praktische sessie over alle verschillende leefstijlthema’s zoals bijvoorbeeld bewegen, voeding, slaap en ontspanning?
  • … het fijn vindt om de sessies naar eigen inzicht aan te passen aan de doelgroep?
  • … prima uit de voeten kan met de kaders die de einddoelstellingen bieden?
  • … zich comfortabel voelt om het hele programma alleen aan te bieden?

Dan is het Expertisecentrum Leefstijlinterventies naar jou op zoek!

Nieuwsgierig naar de resultaten van CooL? Kijk voor alle (wetenschappelijke) publicaties in onze kennisdatabank onder het kopje onderzoek. Ben je op zoek naar meer algemene informatie over de GLI? Kijk dan in onze kennisdatabank bij beleid.

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: