Loket Gezond Leven lanceert vernieuwde GLI-kaart

6 oktober 2022 | Algemeen

Op de website van Loket Gezond Leven is een nieuwe kaart met alle aanbieders van de GLI gelanceerd. Met deze kaart kunnen potentiële deelnemers, maar ook huisartsen en andere zorgaanbieders zien waar onder andere het CooL-programma wordt uitgevoerd.

Coördinator Karlijn Leenaars van het RIVM is blij dat de kaart nu een mooi actueel overzicht geeft van alle GLI-aanbieders in Nederland. “Op de kaart vind je welke aanbieders van de Gecombineerde Leefstijl Interventie die een licentie hebben voor één van de vier erkende GLI-programma’s in jouw gemeente de GLI aanbieden. Je kunt per gemeente, straatnaam en postcode zoeken waar in jouw buurt een GLI-aanbieder zit. Per GLI aanbieder vind je de naam van de aanbieder, de contactgegevens en welk programma ze aanbieden. Ook is het mogelijk de kaart te filteren per specifiek GLI-programma. Op basis van de gegevens die beschikbaar zijn bij de interventie-eigenaren van de vier erkende programma’s wordt elk kwartaal de kaart geactualiseerd.”

Wat is het doel van de nieuwe GLI-kaart? Leenaars: “Door middel van de kaart maken we inzichtelijk waar een GLI wordt aangeboden. Potentiële deelnemers kunnen dus opzoeken waar zij in hun gemeente terecht kunnen voor het volgen van een GLI en het helpt huisartsen of andere professionals om te weten naar wie zij potentiële deelnemers kunnen verwijzen. De GLI-kaart heeft z’n 10.000 bezoekers per maand dus wordt goed gebruikt.” Het is dus belangrijk dat de gegevens van de GLI-aanbieders up-to-date zijn, omdat de gegevens van jouw CooL-profiel worden gebruikt om de GLI-kaart te vullen. Leenaars: “Zorg dus dat al jouw gegevens juist zijn ingevuld bij jouw interventie-eigenaar, zoals Expertisecentrum Leefstijlinterventies. En vul als adres het adres in waar de deelnemers de GLI volgen, en niet bijvoorbeeld jouw eigen postadres.”

Meer informatie over het kaartje vind je op de website van Loket Gezond Leven. Wil je jouw CooL-profiel controleren of updaten zodat jij ook goed te vinden bent op de GLI-kaart? Je kunt je eigen profiel aanpassen door in te loggen op www.leefstijlinterventies.nl. Ga dan naar Ik ben CooL-coach/Mijn account / Mijn CooL-coach profiel.

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: