Het open karakter van CooL biedt mogelijkheden om het programma geschikt te maken voor een heel specifieke doelgroep. Je kan dus ervoor kiezen om het CooL-programma aan te bieden aan homogene groepen deelnemers, denk bijvoorbeeld aan deelnemers met autisme, deelnemers met een verstandelijke beperking, deelnemers in de revalidatiesetting of deelnemers die alleen Turks spreken.
Belangrijke voorwaarde is dat je blijft toewerken naar de einddoelstellingen van CooL en dat je als coach voldoende kennis en expertise in huis hebt om deze groepen te begeleiden. Om jezelf goed vindbaar te maken voor deelnemers, verwijzers en zorggroepen geef je je specifieke expertise(s) aan in je CooL-coachprofiel op de website van het Expertisecentrum Leefstijlinterventies. Je CooL-coachprofiel kun je vinden – nadat je bent ingelogd – via onze website (navigeer naar “Mijn account” en vervolgens naar “Mijn CooL-coachprofiel”).
Denk je dat jouw expertise van nut kan zijn voor meer CooL-coaches en wil je kennis over jouw specifieke expertise delen? Meld je dan bij ons via in**@le*******************.nl . We gaan graag in gesprek over de mogelijkheden om een gezamenlijke factsheet op te stellen. Er staat een vergoeding tegenover jouw investering in de factsheet en je wordt met naam en/of logo op de factsheet vermeld. Daarnaast kun je jouw ervaring en expertise ook delen via intervisiebijeenkomsten.
In het besloten deel van de kennisbank (CooL Toolbox) vind je een overzicht van alle CooL-coaches in Nederland met hun specialisaties. Hier kan je op zoek naar een collega CooL-coach als je kennis wilt uitwisselen of meer wilt weten over een bepaalde expertise.