1. Introductie e-Learning

Wat is het doel van de e-learning?

Deze CooL e-learning is bedoeld voor uitvoerders van het CooL-programma. Via deze e-learning brengen we de informatie over, die noodzakelijk is voor de juiste uitvoering van het programma. Denk daarbij aan randvoorwaarden en verplichtingen rondom CooL, maar ook aan praktische zaken bij de uitvoering van het CooL-programma.

Je vindt de informatie in deze lessen en door hyperlinks naar aanvullende informatie op externe websites. Elke les wordt afgesloten met een verplichte test bestaande uit één of meer vragen. De test-vragen zijn enerzijds een controle op de informatie uit de betreffende les. Anderzijds geven de vragen ook deels nieuwe informatie gebaseerd op specifieke vragen van onze uitvoerders uit de praktijk. Neem deze vragen en de antwoorden dus goed door!

Hoe krijg ik toegang tot de e-learning?

Je hebt een login nodig van het Expertisecentrum Leefstijlinterventies om de e-learning te kunnen volgen. Als je voldoet aan de voorwaarden voor deelname aan de startinstructie (zie deze pagina), dan kun je je aanmelden voor de e-learning. Je betaalt de kosten voor deelname en ontvangt van ons de login waarmee je van start kunt.

Wil je starten met de e-learning en voldoe je aan alle voorwaarden? Neem dan contact op met ons via email.

Kan ik na de e-learning starten met CooL?

Voordat je daadwerkelijk aan de slag kunt met de begeleiding van deelnemers zijn er diverse stappen nodig (o.a contractering, leggen van contacten met verwijzers etc.). We verwijzen je hiervoor graag naar het stappenplan contractering op de website. In relatie tot het Expertisecentrum Leefstijlinterventies geldt dat je na het succesvol afronden van de e-learning (stap 1 t/m 3) nog de volgende stappen (stap 4 t/m 6) moet doorlopen:

Stap 4: Deelnemen startinstructie

Je tekent in voor een Startinstructie naar keuze; hieraan zijn geen kosten verbonden. Let op: pas na complete afronding van deze e-learning wordt je status bijgewerkt en kun je je inschrijven voor een Startinstructie.  

Stap 5: Aanschaffen jaarlicentie CooL

Je hebt deelgenomen aan de Startinstructie en als je aan alle criteria voldoet en de inschrijvingsbewijzen hebt aangeleverd, kun je een jaarlicentie voor het CooL-programma aanschaffen. Je schaft een jaarlicentie CooL aan voor (het resterende deel van) het betreffende kalenderjaar. 

Stap 6: Tekenen CooL-licentieovereenkomst

Na ontvangst van de betaling voor de jaarlicentie ontvang je een licentie-overeenkomst met het Expertisecentrum Leefstijlinterventies. Je tekent de licentie-overeenkomst en stuurt deze retour naar het Expertisecentrum Leefstijlinterventies. Binnen 5 werkdagen na ontvangst van de getekende licentie-overeenkomst word je als licentiehouder gepubliceerd op onze website. Vanaf dat moment heb je ook toegang tot het besloten gedeelte van de website van het Expertisecentrum Leefstijlinterventies en kun je starten met de voorbereidingen voor het CooL-programma.

Praktische tips e-learning

Hieronder vind je een aantal praktische tips in het gebruik van de e-learning CooL. Onderaan de tabel staat de link naar een document waarin je deze praktische tips eenvoudig kunt printen en erbij kunt houden.

E-learning opstarten

Als je aan alle kwalificaties voldoet en de betaling hebt voldaan, ontvang je via het Expertisecentrum Leefstijlinterventies een gebruikersnaam en wachtwoord om in te loggen op de eLearning. Dit inloggen gaat als volgt:

Stap 1) gebruik de “login” knop in het menu van onze website www.leefstijlinterventies.nl en meld je aan met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 2) Start de elearning op via de link: https://www.leefstijlinterventies.nl/courses/cool-elearning

Bladeren door de lessen

Je kunt vanuit elke les terugbladeren naar de lessen die je al hebt afgerond. Dit kan via de button “Ga naar vorige les” onderaan de pagina’s. Ook kun je via het menu aan de linkerkant naar een eerder afgeronde les navigeren. Na het afronden van de eLearning blijft de informatie in de eLearning toegankelijk.

Tussentijds afsluiten

Op elk gewenst moment kun je tussentijds de eLearning afsluiten en weer opnieuw opstarten. Je kunt verder waar je gebleven was: de afgeronde lessen blijven in je profiel staan.

Afronding lessen

Een les is pas afgerond als je de toets -behorende bij de les- voldoende hebt afgesloten. Voldoende wil zeggen dat je 50% van de vragen correct moet hebben beantwoord. Je kunt de toets zo vaak als nodig herhalen, totdat je de 50% score hebt gehaald. Zodra je eenmaal de toets voldoende hebt afgesloten zie je een vinkje bij deze les in de menustructuur (linkerbalk) van de cursus.

Toetsen aan het einde van de les

Klik op de balk “Toets Startinstructie Les …” om de toets behorende bij de les te openen. Ook bij deze introductiepagina is een oefentoets bijgevoegd ter informatie. Let op: in een aantal lessen zijn er video’s toegevoegd. Het bekijken van deze video’s is een voorwaarde om de toets te kunnen starten. Pas na het afronden van de video’s wordt de toetsbalk zichtbaar.

De test buttons

–  Finish toets: Als je het juiste antwoord hebt geselecteerd, druk je op de button “test afronden”.

–  View vragen: Als je hierop klikt zie je welke vragen je goed en niet goed beantwoord hebt. Ook vind je hier een korte teolichting op het antwoord.

–  Herstart toets: Hiermee kun je de toets opnieuw starten als je de 50% score niet hebt gerealiseerd. Je kunt de toets zo vaak als nodig herhalen, totdat je de 50% score hebt gehaald.  

–  Klik hier om verder te gaan: Nadat je de toets gehaald hebt, kun je op deze button klikken om verder te gaan met de volgende les.

Afronding E-learning CooL

Als je alle lessen hebt afgerond en de bijbehorende toetsen voldoende hebt afgesloten, dan wordt je teruggeleid naar de beginpagina en zie je direct onder de titel van de CooL Startinstructie de tekst “Je hebt een certificaat verdiend”. Binnen een aantal werkdagen ontvang je van het Expertisecentrum Leefstijlinterventies de bevestiging van afronding met daarbij de uitnodiging om je in te schrijven voor een van de digitale startinstructies.

Vragen E-learning

Heb je een vraag over de eLearning, stuur dan een mailtje naar info@leefstijlinterventies.nl met de vermelding “vraag eLearning” als onderwerp.

Je kunt de handleiding ook als pdf-bestand downloaden. Zie dit document: Korte handleiding eLearning.

Maak nu de toets bijbehorende bij deze les door in de balk hieronder op “Toets Startinstructie Les 1” te klikken.