Resultaatmeting

Achtergrond en aanleiding

Als CooL-uitvoerder dien je voor elke deelnemer een resultaatmeting bij te houden. Er geldt een landelijke verplichte GLI-Monitor met een beperkt aantal uitkomstmaten. Daarnaast wil het Expertisecentrum Leefstijlinterventies het effect van het leefstijlprogramma CooL gedetailleerd in kaart brengen waarbij we tegelijk de belasting voor deelnemers en CooL-coaches zo beperkt mogelijk wordt gehouden. Er is een resultaatmeting ontwikkeld die je kunt combineren met de intake met je deelnemer.

GLI-Monitor RIVM

De GLI-monitor is een landelijke verplichte resultaatmeting voor alle GLI-uitvoerders. De uitkomstmaten bestaan uit gewicht, buikomvang, BMI en kwaliteit van leven. De monitor is medio 2021 in werking gesteld. Alle uitvoerders van de GLI (dus ook van CooL) moeten deze uitkomstmaten per deelnemer in een landelijke database invoeren. Meer informatie over de GLI-monitor is beschikbaar via de website van het RIVM en via het mailadres gl*********@ri**.nl">gl*********@ri**.nl.

CooL-Resultaatmeting

De GLI-monitor meet slechts een beperkt aantal uitkomstmaten op resultaat. Vanuit het CooL-programma wordt juist de nadruk gelegd op gedragsverandering, motivatie en zelfstandigheid van de deelnemers. Deze uitkomstmaten zal je dan ook terugvinden in de CooL-resultaatmeting: een Exceldocument dat beschikbaar is voor licentiehouders via onze kennisbank. De resultaatmeting van de deelnemer vindt plaats op drie momenten tijdens het CooL-traject;

  • Bij de intake
  • Na het basisprogramma (8 maanden)
  • Na afloop van het complete programma (24 maanden)

De resultaten worden anoniem naar het Expertisecentrum Leefstijlinterventies verzonden. In de e-learning CooL worden CooL-coaches in detail geïnformeerd over de resultaatmeting en juiste werkwijze.

Onderzoek

De resultaatmeting bij alle CooL-deelnemers biedt kans om onderzoek te doen naar het effect van leefstijlcoaching. De deelnemers tekenen voor het gebruik van deze (geanonimiseerde) data voor onderzoek. Ben je nieuwsgierig naar de resultaten van leefstijlcoaching en CooL in het bijzonder? Kijk dan in onze kennisbank bij CooL Resultaatmeting onder het kopje CooL Toolbox.

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: