CooL Event: 10 jaar Coaching op Leefstijl

28 mei 2024 | Algemeen

Vier jij op woensdag 16 oktober samen met ons feest?

 • Hongerig naar kennis en tools om je deelnemers te activeren?
 • Zin in een inspirerende dag waar je nieuwe kennis opdoet en zelf aan de slag gaat? 
 • Geniet je van het delen van tips en tricks met je collega coaches? 
 • Nieuwsgierig naar de plannen van Ester en Nicole met CooL?

Schrijf je dan snel in voor het CooL-event op woensdag 16 oktober in Barneveld. Samen maken we er een actieve en waardevolle dag van. De thema’s, de sprekers en de workshops zijn gebaseerd op jullie wensen uit de enquête. Alles onder dagvoorzitterschap van leefstijlcoach van het eerste uur, Meijke van Herwijnen. Er geldt een speciaal tarief voor de early birds!Programma

Wat kun je van het CooL-event verwachten?

Inloop 9:30 uur

Vanaf 9:30 ben je welkom voor een kopje koffie of thee. Het programma start om 10:00.

Ochtendprogramma 10:00 uur

We starten met een kort terugblik van Ester en Nicole en een blik vooruit waar we me CooL naar toe willen de komende jaren.

Samen met Prof. Dr. Anne Roefs bespreken we het thema “Het begrijpen en behandelen van obesitas. Verder kijken dan het gemiddelde”. Welke factoren spelen mee bij het ontstaan en in stand houden van overgewicht en hoe kun je daar in jouw werkwijze als coach praktisch op inspelen?

We houden voor én na de lunch workshoprondes van 45 minuten waarin je praktische tips en vaardigheden meekrijgt om je CooL-deelnemers te activeren. Denk aan laagdrempelige sport- en beweegvormen die voor iedereen geschikt zijn, praktische tips hoe je je het best positioneert voor de groep, oefening in je stemgebruik en aandachtspunten om nog meer contact met je deelnemers te maken.

Uiterlijk twee weken voor het event kun je aangeven aan welke twee workshops je graag wil deelnemen. We maken vervolgens een indeling waarbij we zoveel mogelijk rekening houden met de opgegeven voorkeur.

Lunch 12:30 uur

Uiteraard zorgen we ook voor de inwendige mens met een lekker en gevarieerd lunchbuffet. Tijdens de lunch is er tijd om bij te kletsen met collega’s of nieuwe contacten te leggen.

Middagprogramma 13:30 uur

We starten weer met een door jou gekozen workshop van 45 minuten.

Ook hebben we een plenaire sessie ingepland met als thema “Jij als instrument om je CooL-deelnemer in de actiestand te krijgen”. Hoe zorg je ervoor dat je deelnemer de verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen traject en niet alleen zegt dat hij in actie komt maar dat ook daadwerkelijk doet.

Afsluiting 16:00 uur

Rond 16:00 sluiten we dag af met een korte terugblik en is er nog gelegenheid tot napraten.

Houd de komende periode onze LinkedIn of Facebook in de gaten. Hierin presenteren we stap voor stap meer details over het programma van het CooL Event!Sprekers & Workshops

Anne Roefs

Anne Roefs is hoogleraar psychologie en neurowetenschappen van abnormaal eetgedrag  in Maastricht en is een van de sprekers op het CooL-event. 

Anne haar plenaire sessie zal gaan over gedragsverandering: “𝙂𝙚𝙚𝙣 𝙨𝙮𝙢𝙥𝙩𝙤𝙤𝙢𝙗𝙚𝙨𝙩𝙧𝙞𝙟𝙙𝙞𝙣𝙜, 𝙢𝙖𝙖𝙧 𝙬𝙖𝙩 𝙙𝙤𝙚𝙣 𝙖𝙖𝙣 𝙤𝙤𝙧𝙯𝙖𝙠𝙚𝙣.” Anne schreef hierover eerder al in NOS artikel: https://nos.nl/artikel/2520385-experts-bepleiten-grondige-veranderingen-om-diabetescrisis-te-lijf-te-gaan

Samen maken we er een actieve en waardevolle dag met: 

Anne Roefs & nog veel meer!

Houd de komende periode onze LinkedIn of Facebook in de gaten. Hierin presenteren we stap voor stap meer details over sprekers en workshops op het CooL Event!Bijzondere locatie

 • Het CooL-event vindt plaats in kasteel de Schaffelaar in Barneveld.  
 • Een locatie midden in het groen, met genoeg mogelijkheden om tijdens de lunch lekker naar buiten te gaan.
 • Perfect per auto bereikbaar via de snelwegen A1 en A30 en met voldoende gratis parkeerplek voor de deur.
 • Kom je met het OV? Station Barneveld ligt tegenover het kasteelNog eens alle praktische info op een rij

 • Datum: woensdag 16 oktober 2024 vanaf 9:30 inloop tot 16:30. Programma loopt van 10:00 tot 16:00.
 • Locatie: Kasteel de Schaffelaar, Stationsweg 6, 3771 VH in Barneveld.  
 • Kosten: 87.50 euro (ex btw). Dit is inclusief koffie & thee met lekkers, lunch. Vroegboekers betalen 79.00 euro (ex btw, geldig tot 1 augustus 2024).
 • Wees er op tijd bij: er is plek voor 170 CooL-coaches. 
 • Accreditatie: wordt aangevraagd voor Kabiz en het Accreditatiebureau Fysiotherapie.


Ik weet genoeg. Ik ben erbij!

Vragen?

Heb je een vraag over het event? Neem dan contact met ons op.

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: