Even voorstellen: leefstijlcoach Eva Cornet

9 januari 2023 | Algemeen

Wie helpen CooL-eigenaren Nicole en Ester achter de schermen met Expertisecentrum Leefstijlinterventies? Wie zijn deze mensen, wat doen ze en waarvoor kun je ze benaderen? In deze editie stelt leefstijlcoach en communicatiedeskundige Eva Cornet zich voor. Zij verzorgt elke maand de nieuwsbrief. “Mijn twee expertises komen hierbij samen.”

Het is begin 2021 als Nicole en Ester een oproep plaatsen voor hulp bij de communicatie van het Expertisecentrum Leefstijlinterventies. “Ik dacht meteen: hier komen mijn twee expertises perfect samen”, vertelt Cornet. “Sinds 2019 werk ik als leefstijlcoach en in 2020 startte ik met CooL. Ik had toen net mijn vaste baan bij Amsterdam UMC opgezegd. Daar was ik eindredacteur van het medewerkersblad. De switch naar zelfstandig ondernemer beviel erg goed! Ik ben geen type om maar één ding tegelijk te doen en ik houd van afwisseling, dus de oproep van ELI sprak mij meteen aan. Sinds april 2021 verzorg ik de nieuwsbrief en alle interviews voor de CooL Nieuwsbrief.”

Uitdaging

Met haar praktijk Fit met Eva werkt Cornet als leefstijl- en CooL-coach in Heemstede en Haarlem. “Als leefstijlcoach richt ik mij vooral op emotie-eters en geef ik workshops en vitaliteitstrajecten bij bedrijven. Als CooL-coach werk ik juist in een achterstandswijk waar ik nu mijn achtste groep start. Mijn groepen zijn heel divers op alle fronten, dat maakt het een leuke uitdaging om daarmee aan de slag te gaan. Voor CooL maak ik deel uit van het samenwerkingsverband Leefstijlcoaches Kennemerland, wat we dit jaar gaan professionaliseren zodat we ook als officieel samenwerkingsverband gezien worden door de zorgverzekeraar. Naast mijn werkzaamheden als coach schrijf ik nog altijd veel artikelen en interviews, onder meer voor het Expertisecentrum Leefstijlinterventies en voor Amsterdam UMC.”

Om haar expertise bij te houden en te verbreden volgt Cornet regelmatig nascholingen en trainingen en is ze ook stoppen-met-roken-coach en ACT-coach. “Ik ben erg gecharmeerd van Acceptance and Commitment Therapy en volgde daar drie opvolgende cursussen over. Sindsdien zorg ik dat ik ACT toepas in al mijn sessies en coachingsgesprekken. En in mijn eigen leven, want het brengt mij ook veel persoonlijke inzichten. Elk jaar zoek ik een leuke opleiding of training uit om mijn vaardigheden uit te breiden. Het is mijn ambitie om op termijn ook bij te dragen aan scholing van professionals.”

Baas over eigen snaaigedrag

Cornet zit niet graag stil en is letterlijk en figuurlijk in beweging. “Ik ontwikkel graag nieuwe dingen. Ik richt mij op mensen die last hebben van emotie-eten, maar werk daarnaast ook in een achterstandswijk waar een individueel coachtraject vaak buiten het financiële bereik van mensen ligt. Daarvoor wilde ik een online cursus ontwikkelen die zij laagdrempeliger en goedkoper kunnen volgen, maar die wél kwaliteit biedt. Daarvoor heb ik de cursus Baas over eigen snaaigedrag ontwikkeld. Een online cursus die ze in hun eigen tijd kunnen doen, waarbij ik ze als het ware op afstand coach door middel van video’s. Het werkt ook goed voor CooL-deelnemers die naast de individuele gesprekken nog wat extra aandacht nodig hebben om minder te snaaien en snacken. Daarom staat de cursus in de Academie van Mijn leefstijl op recept, waar veel CooL-deelnemers en -coaches bij zijn aangesloten. Daarin kunnen ze een gratis proefles volgen!”

Spotlight on

Als ervaren CooL-coach vindt Cornet het mooi om voor de rubriek ‘Spotlight on…” andere CooL-coaches te interviewen. “Heel leuk en inspirerend om collega’s door het hele land te spreken. Ik hoor nieuwe ontwikkelingen vaak in een vroeg stadium en kan daar met mijn eigen collega’s van Leefstijlcoaches Kennemerland op inspelen. Ben jij een CooL-coach en lijkt je het leuk om ook in deze rubriek te staan? Dan kun je me altijd mailen: ev*@fi*******.nl.”

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: