Spotlight on Laurie Roest

10 mei 2023 | Algemeen

Deze maand staat CooL-coach, leefstijl- en sportcoach Laurie Roest van Sport- en gezondheidscentrum De Vennen in de spotlight. Naast het begeleiden van CooL-groepen werkt zij ook mee aan de pilot Fitness Loont van NL Actief, waarbij mensen met een kleine beurs gratis kunnen sporten.

Wanneer ben je met CooL begonnen?
“Bij het centrum waar ik werk zijn we al betrokken geweest bij de pilot van CooL destijds. Toen de GLI in 2019 in de basisverzekering kwam, zijn we daarmee doorgegaan en inmiddels hebben we al meer dan 23 groepen gedraaid. Ikzelf begeleid er meestal zo’n vier á vijf tegelijk. Omdat wij ook een sportcentrum zijn, sporten veel van de CooL-deelnemers ook bij ons. Ze zijn vaak onzeker om te sporten en dan is de extra begeleiding die we als leefstijlcoach daarin kunnen bieden, naast het samen sporten met gelijkgestemden, fijn.”

Wat doe je nog meer binnen het centrum?
“Naast de CooL-sessies en individuele gesprekken geef ik beweeglessen, werk ik een aantal vaste uren in de fitnessruimte en geef ik therapeutisch zwemmen. Daarnaast werken we steeds nieuwe projecten uit. Op dit moment zijn we bijvoorbeeld bezig met een project op het gebied van verzuim waarin we samenwerken met verschillende paramedici en Arbo-artsen. Of iets heel anders weer, video’s met tips en trucs maken voor op onze website. Ik vind de variatie het leukst in mijn werk. Bij CooL begeleid je iemand echt op de lange termijn en dat geeft rust. Soms komt iemand langzaam op gang en gaat het tweede jaar beter, of andersom dat iemand een langere terugval heeft. Het is fijn dat je de tijd hebt om deze fases binnen het traject te doorlopen.”

Wat houdt de pilot Fitness Loont in?
“De pilot is een initiatief van NL Actief en wij doen als centrum mee. De gemeente weet wie de mensen zijn met een kleine beurs. Deze komen in aanmerking om deel te nemen aan de pilot maar mensen kunnen ook via andere instanties worden aangemeld om bij ons centrum gratis mee te doen met alle beweegactiviteiten. We starten altijd met een intake en volgen de deelnemers gedurende het traject en stellen beweegdoelen met ze vast. Sommigen stromen ook tegelijk in het CooL-programma in. De deelnemers zijn er super blij mee. Vaak hebben ze lichamelijke klachten. Ons centrum is ook uitgerust met een zwembad en sauna. Dat vinden deelnemers erg prettig. Door het sporten krijgen ze tegelijk meer energie om nieuwe uitdagingen in hun leven aan te pakken.”

Wat vind je het leukste aan jouw werk?
“Ik merk dat ik het leuk vind om mensen iets te leren. Of dat nu iets is over voeding, of slaap of bewegen maakt niet uit. Ik wil me graag verder ontwikkelen om mensen betere gezondheidsvaardigheden bij te brengen en te enthousiasmeren voor een gezondere leefstijl.”

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: