‘Bewustwording was de sleutel’

26 november 2023 | Algemeen

4 jaar geleden ontdekte Esther het CooL-programma in Wageningen.

Het programma wekte haar nieuwsgierigheid op, want Esther dacht alles wel te weten op dit gebied. Maar dit bleek toch anders. Het programma hielp haar op heel andere gebieden dan vooraf gedacht, o.a. door de inzet van mindfulness-oefeningen en door bewuster van zichzelf te worden. Bewustwording bleek de sleutel voor haar.

Esther hield en houdt nog steeds niet van voorgeschreven doelen maar toch lukte het haar om samen met haar CooL-coach een doel te stellen, namelijk om niet meer verder aan te komen. Haar Cool-coach hielp haar daar vooral bij door de groep telkens verschillende opties te laten bedenken en visualiseren, waarbij iedereen kon kiezen wat voor hem of haar goed voelde. En dit telkens per thema en per keer opnieuw. Voor Esther duurt verandering altijd even, maar na een jaar begon alles op zijn plek te vallen.

‘CooL heeft me geleerd dat ik bewust kan kiezen. Als het nu even niet goed gaat, kan ik bewust de keuze maken om een bepaalde richting in te slaan. Bijvoorbeeld meer bewegen. En minder tussendoortjes. Ik hou van lekker en veel maar door bewustwording is dit in de hand te houden. Ik sport nu 2x per week in een fysiopraktijk. Dit is heel gezellig en iedereen komt om dezelfde reden. Ik zoek hierin zonder moeite mijn eigen weg en hierdoor voel ik me goed. Uiteindelijk ben ik dus voor mezelf gezondere keuzes in leefstijl gaan maken. Ik voel me energieker en fitter nu. Dat is echt het resultaat van CooL.’

Esther benadrukt daarbij nog ‘Potentiële deelnemers moeten zich goed realiseren dat zelfs kleine verbeteringen aanzienlijke winst kunnen opleveren. Niet persé alleen in gewichtsvermindering, maar in bewustzijn. Het begint met een klein doel, maar de impact ervan is groots.’

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: