CooL Training: leer je eigen draai geven aan CooL

14 juni 2022 | Algemeen

De Academie voor Leefstijl en Gezondheid biedt al jaren de CooL Training aan: een optionele tweedaagse onderwijsmodule die leefstijlcoaches voorbereidt op het zelfstandig uitvoeren en verder ontwikkelen van het CooL-programma binnen de gestelde kaders. Beginnend CooL-coach Amber Ronteltap volgde de training dit jaar. “Het is een goede stap om concreet te maken wat je precies moet doen.”

Direct nadat ze de opleiding tot leefstijlcoach had voltooid, volgde Amber Ronteltap de CooL Training. “Dat vond ik fijn, omdat ik in de opleiding tot leefstijlcoach meer focus had op het coachen van het individu terwijl CooL een groepsprogramma is. Bij de training leer je alles over hoe je CooL organisatorisch opzet, bijvoorbeeld qua bedrijfsvoering. Je leert hoe je een echte CooL-coach wordt.”

Grasduinen
De zelfstandigheid om het CooL-programma binnen de kaders naar eigen wens in te richten leidt ertoe dat de deelnemers aan de training geen mapje met kant-en-klare presentaties krijgen om tijdens de sessies af te draaien. “Dat was wel even slikken”, vertelt Amber, “want ik voelde me nog erg onzeker en was op zoek naar houvast. Tegelijk vond ik het ook logisch dat we uitgedaagd werden om er ons eigen verhaal van te maken. Ik werk nota bene zelf als docent en dan geef ik mijn studenten om diezelfde reden geen vaste formats voor hun onderzoek of rapport. Ik snap nu weer waarom de studenten daar vaak om vragen! Ik heb door de training wel toegang tot een map met enorm veel verschillende werkvormen, per onderwerp gerangschikt. Heerlijk om door te grasduinen ter voorbereiding van mijn sessies.”

Rust en trots
Eén van de opdrachten binnen de training is het maken van een businesscase: wat moet je nu eigenlijk allemaal doen om CooL te draaien en wat is het kostenplaatje? Amber: “Het was heel nuttig voor mij om dat even goed op een rijtje te zetten. Het bracht me rust en trots: ik lijk wel een echte ondernemer!” De kersverse CooL-coach vindt de CooL Training een goede stap om voor jezelf concreet te maken wat je allemaal moet doen qua planning, financiën, locatie en sessies. “Je gaat alle onderwerpen langs in een fijne opleidingssetting. Ik kan het zeker aanraden.”

Meer informatie
Kijk op de website van de AVLEG voor meer informatie en aanmelden voor de CooL Training.

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: