Vraag van de maand juni 2022

14 juni 2022 | Algemeen

Er is door het Zorginstituut, het RIVM en Zorgverzekeraars Nederland vastgesteld dat GLI-programma’s alleen gecontracteerd en gedeclareerd kunnen worden in de vorm waarin ze zijn onderzocht. Dat betekent dat CooL aangeboden moet worden in een groep want op die manier is het programma onderzocht en erkend. De groepsbinding is bovendien een belangrijk werkzaam element van het CooL-programma.

Wanneer is er sprake van een groep? De NZa rekent voor het tarief met groepen van minimaal 7 personen. Je zou ook kunnen werken met groepen van 4 tot 5 personen maar hou er dan rekening mee dat het programma minder rendabel wordt en dat je bij eventuele uitval ook niet meer echt kan spreken van een groep. Ons advies is om te starten met groepen tussen de 10 tot 12 deelnemers.

CooL individueel aanbieden is op dit moment nog niet mogelijk. We zien echter dat sommige deelnemers niet kunnen functioneren binnen een groep en daarom pleiten we al langere tijd voor een pilot-project om te onderzoeken of en hoe individuele trajecten ook een plek kunnen krijgen naast de reguliere trajecten. Het ziet ernaar uit dat we over enige tijd met deze pilot kunnen starten. We houden jullie op de hoogte! 

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: