Spotlight on Annoesjka de Graaf

7 november 2023 | Algemeen

Deze maand staat CooL-coach Annoesjka de Graaf van Ann’s Coaching Voeding en Lifestyle in de spotlight. Na jarenlang als vitaliteitscoach gewerkt te hebben is ze net met haar eerste CooL-groep gestart, waarvoor ze gebruik maakt van de praatplaat. “De praatplaat geeft mij houvast om de deelnemers uit te leggen wat het programma inhoudt.”

Wat maakt dat je met CooL begonnen bent?
“Ik heb mij in 2017 laten omscholen tot vitaliteitscoach, dat was een combinatie tussen een opleiding personal trainer, gewichtsconsulent en lifecoach. Daarna ben ik mijn bedrijf gestart en heb een mooi (online) aanbod ontwikkeld. Dat liep eigenlijk heel goed, tot 2022. Toen moest ik mijn aanbod gaan uitbreiden en heb ik mij georiënteerd op CooL. Ik was eerst wat huiverig voor de doelgroep, omdat het vergoed wordt en dan de motivatie misschien wat minder is. Door met andere CooL-coaches te praten werd ik toch enthousiast. Alleen moest ik om lid te worden van de BLCN eerst de individuele accreditatie doen, omdat mijn diploma’s net te oud waren. Dat was een behoorlijk karwei, maar in oktober 2023 ben ik eindelijk gestart met mijn eerste CooL-groep!”

Hoe bevalt het tot nu toe?
“De eerste bijeenkomst was heel cool! Ik ben aangesloten bij Zohealthy Leefstijl & Preventie, dus ik had daarvan al wat materialen zodat ik niet zelf het wiel hoefde uit te vinden. De sessie was op een fijne locatie, een klein theater. Op het podium hadden ze allemaal leuke zithoekjes gemaakt, heel sfeervol. Ik vind het echt leuk om voor de groep te staan, mijn kennis te delen en de deelnemers te coachen op de kleine stapjes.”

Hoe heb je de praatplaat gebruikt?
“De praatplaat kwam echt als geroepen, omdat ik net bezig was een groep op te starten en mijn website aan te passen. Ik heb hem op mijn site gezet en ik gebruik hem tijdens de intake. Ik probeer er een helder verhaal bij te maken, en de praatplaat geeft mij daarbij houvast. Ik benadruk altijd: jij bent aan zet, het is geen dieet. Het is mooi dat de praatplaat het verhaal over CooL visueel ondersteunt, dan blijft het beter hangen. Ik heb de praatplaat ook meegestuurd met een brief aan huisartsen in mijn regio waarin ik mezelf voorstel, uitleg wat CooL inhoudt en hoe ze naar mij kunnen verwijzen.”

Wat is jouw ambitie met CooL?
“Ik wil graag een flink aantal groepen opstarten en meer doen met mijn specialisme stress- en emotieregulatie. Ik hoop dat ik mijn programma (gebaseerd op HeartMath hartcoherentietechnieken) als cross selling aan sommige CooL-deelnemers kan aanbieden. Dat kan ook met de powerwalklessen die ik elke woensdagavond geef. Ik hoop dat CooL mij een steady inkomen gaat bieden waardoor ik zelf ook minder stress ervaar.”

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: