Spotlight on coaches van het eerste uur

22 mei 2024 | Algemeen, Nieuwsbrief

We vieren dit jaar het 10-jarig jubileum van CooL. De eerste 5 jaar werd CooL uitgevoerd in een pilot en vanaf 2019 zit CooL in de zorgverzekering. Een aantal coaches waren er vanaf het begin bij. We stelden 10 lang betrokken CooL-coaches de volgende vraag:

Wat is voor jou het meest waardevolle geweest in de afgelopen jaren als CooL-coach?

“Dat ik als CooL-coach samen met de deelnemers op zoek ga naar hoe ze een waardevol leven voor zichzelf invulling kunnen geven en ik ze hierin mag begeleiden, waarin ze bewuste keuzes op de diverse leefstijl gebieden als voeding, beweging, slaap, stress, ontspanning gaan maken en beter voor zichzelf gaan zorgen.”

Marieke Peeten

“Ik ben leefstijlcoach geworden tijdens de pilot, ik kwam uit een beroep dat al veel raakvlakken had met leefstijlcoaching. Voor mij persoonlijk was dit een hele mooie ontwikkeling.

Het meest waardevolle in mijn rol als CooL-coach in de afgelopen jaren is de transformatieve impact die ik heb kunnen hebben op de levens van mijn deelnemers. Het is bijzonder inspirerend om te zien hoe mensen, die aanvankelijk worstelen met hun gezondheid en welzijn, langzaam maar zeker positieve veranderingen aanbrengen die hun algehele levenskwaliteit verbeteren.

Deze ervaringen hebben mijn passie voor leefstijlcoaching verder aangewakkerd en blijven me motiveren om mijn kennis en vaardigheden voortdurend te verbeteren, zodat ik nog meer mensen kan helpen bij het bereiken van een gezonder en gelukkiger leven.”

Tom Erpelinck

“Hoe mooi het is om te zien hoe de deelnemers elkaar willen helpen en motiveren!”

Danny Broeren-Custers

“Als ik terugkijk naar de afgelopen jaren dan zijn er meerdere dingen die waardevol zijn geweest voor mij, maar ik denk dat het twee jaar aan de zijlijn bij te mogen dragen aan hoe mensen zich ontwikkelen, zich meer bewust worden van hun leefstijl en vervolgens de gedragsverandering, het maken van gezondere keuzes waardoor de gezondheid verbetert en mensen zich beter in hun vel gaan voelen en weer kunnen doen wat ze willen doen wel het mooiste is.”

Lisette Bulle


“Een mooi goed doordacht programma als basis, ervaring opdoen met coachen, vlieguren maken, je eigen weg vinden in ‘hoe bied ik Cool aan’, passend bij mij en in overeenstemming met de einddoelstellingen.

Het geeft voldoening om te zien als het mensen lukt om hun leefstijl gezonder maken!”

Helen van der Heijden

“Ik vind het erg mooi om te zien welke ontwikkelingen deelnemers maken in het traject van 2 jaar: bewust worden van patronen en wat er speelt. Samen kijken naar wat belangrijk is in iemands leven. Ik gebruik hiervoor ook ACT. Wat werkt en wat werkt niet.

De groepsdynamiek en het herkennen van elkaar in de groepen. Daarmee werken; daar krijg ik energie van.

Kunnen bijdragen aan zelfontplooiing, gezondheid en geluk, daar word ik blij van.”

Marian Nillesen

“Het meest waardevolle voor mij was dat deelnemers zowel letterlijk als figuurlijk in beweging zijn gekomen. Sommige deelnemers doen nog geregeld mee met de wandelingen die ik organiseer of lopen met mij een rondje hard tijdens een hardloopevenement.

Dit naast de leuke CooL collega’s die ik heb mogen ontmoeten en waarbij we elkaar telkens weer kunnen inspireren.”

Dik Zantingh

“Voor mij heeft het Cool-traject enorm veel gebracht. Naast de hele leuke en waardevolle gesprekken en bijeenkomsten heeft het me geholpen me verder te ontwikkelen als leefstijlcoach. Met veel mensen heb ik hele mooie resultaten bereikt die veel verder gaan dan het verliezen van gewicht. Voor vele mensen is gewicht verliezen veel meer dan alleen wat anders eten en meer bewegen.

Naast de zoektocht naar de oorzaak van het overgewicht heeft CooL me ook mooie contacten opgeleverd met het plaatselijke zorg-, sportnetwerk, NOC NSF en hebben we een mooi beweegaanbod kunnen toevoegen voor onze doelgroep. Kortom een mooie, leerzame periode om op terug te kijken.“

Fieke de Wit

“Ieder mens is uniek. Ieder persoon kiest haar weg wat bij hem of haar past tijdens het COOL-traject. Voor mij is daarom het coachen van deelnemers nooit hetzelfde en blijft het ontzettend leuk en afwisselend. Het is ontzettend mooi om te zien wat ieder kan bereiken door zelf bewust te kiezen welke kleine stapjes hij/zij zelf in leefstijl wil gaan doen, waardoor meer kans op succes en tevens leren meer te kijken naar de positieve veranderingen.”

Géjanne Bongers – Menkveld

“De verdieping in de individuele gesprekken is voor mij essentieel in het CooL-programma. Hier komt vaak de reden waarom mensen zijn wie ze zijn naar boven en door hier gesprekken over te voeren wordt er veel onderliggende stress herkend en verwerkt!

Naast de kleine stappen is dit heel waardevol om te zien dat mensen veel beter in hun vel komen te zitten.”

Annemarleen Ridder – Meenks

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: