Spotlight on Hadassa Rotteveel

4 februari 2022 | Algemeen

Deze maand vertelt leefstijlcoach Hadassa Rotteveel uit Heino over haar ervaring met het geven van CooL via de gezondheidsorganisatie Visiom. Naast CooL-coach is ze ook hormooncoach en trainer en is ze betrokken bij vitaliteitstrajecten voor bedrijven.

Waarom ben je CooL gaan uitvoeren?
“Nog voordat het bekend was of CooL door de zorgverzekering vergoed zou worden, wist ik al dat ik er mee wilde starten. Ik was net gestart met mijn praktijk als leefstijlcoach en CooL leek me een mooie stap om te zetten om meer vaardigheden in coaching en het begeleiden van groepen te ontwikkelen. Begin 2019 startte ik, eerst nog gewoon voor mijzelf. Dat was behoorlijk lastig, omdat de zorggroep in mijn regio niet mee deed. Ik deed al opdrachten voor Visiom en zij gingen toen ook CooL aanbieden. Toen ben ik direct overgestapt.”

Hoe bevalt het om CooL nu via Visiom uit te voeren?
“Ik vind het een meerwaarde, omdat ze mijn declaraties en administratie uit handen nemen. Dat is heel fijn, aangezien ik zonder zorggroep erg veel tijd kwijt was aan het bellen met zorgverzekeraars. Dat kostte me veel energie die ik liever in mijn deelnemers wilde stoppen. Ook levert Visiom alle materialen voor de bijeenkomsten. Die mag je gebruiken, maar dat hoeft niet. Ik geef er altijd een beetje mijn eigen draai aan, maar het is fijn dat je handvatten hebt om mee te starten. En ik kan intervisie hebben met andere leefstijlcoaches die CooL via Visiom doen, dit vind ik ook erg leerzaam.

Hoe bevalt het uitvoeren van CooL jou?
“Ik vind het mooi om te zien dat deelnemers er echt veel uit kunnen halen. Ik heb in totaal acht groepen opgestart en ook al een aantal afgerond. Veel gesprekken doe ik wandelend en soms zelfs groepssessies in het bos hier om de hoek. Het valt me op dat er veel mensen met psychische klachten worden verwezen, zoals angsten en depressies. Er speelt achter veel voordeuren meer dan je van de buitenkant zou verwachten. Ik focus daarom veel op zelfzorg en heb ook een doorverwijsfunctie naar andere hulpverleners. Dat vind ik een belangrijk aspect van het programma. Tijdens de eerste aantal maanden geef ik altijd wat extra energie en aandacht aan iedereen, zodat ze een goede basis leggen voor het onderhoudsprogramma. CooL heeft me als coach veel geleerd!” 

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: