Spotlight on Scout Pfaff

8 november 2022 | Algemeen

Deze maand staat CooL-coach Scout Pfaff in de spotlight. Zij werkt bij Physique centrum voor sport en gezondheid in Arnhem. Naast leefstijlcoach is zij ook Stoppen met roken coach, gewichtsconsulent en personal trainer. “Ik wil zoveel mogelijk kennis zodat ik alle mogelijke vragen van mijn deelnemers kan beantwoorden.”

Sinds wanneer werk je als CooL-coach?
“Ik werk al sinds mijn studie Sport, Gezondheid en Management in het centrum Physique als personal trainer. Ik merkte dat ik meer advies over voeding wilde geven en ben toen een extra opleiding gaan volgen. Tijdens mijn studie deed ik al een minor over leefstijl en volgde ik een thuisstudie tot Gewichtsconsulent. Daarna ging ik als ook als leefstijlcoach in het centrum aan de slag. Sinds de komst van de GLI ben ik eerst met de Beweegkuur begonnen: dat werd aangeboden in Arnhem Noord. Ik merkte dat ik de groepsbinding miste en ben toen in Elst met CooL begonnen, ook via Physique. Dat bevalt heel goed!”

Waarmee onderscheid jij jezelf bij CooL?
“Ik coach graag beweeglijk, met actieve oefeningen en werkvormen tussendoor. Werkvormen als ‘over de streep’ en de motivatieschaal zet ik vaak in en ik gebruik ook lichte beweegactiviteiten. De CooL-deelnemers die een extra zetje in de rug nodig hebben bied ik acht weken personal training aan tegen een gereduceerd tarief. Daarin laat ik ze vertrouwen opdoen en ervaren dat ze toch best veel oefeningen wél kunnen. Hebben ze weinig budget, dan kunnen ze aan groepslessen meedoen en indien nodig zorg ik dat ik er ook even bij aanwezig ben of ze voorstel aan de trainer, om het nog laagdrempeliger te maken. Daarnaast besteed ik in de beweegsessies altijd veel aandacht aan voeding in combinatie met bewegen en sporten.”

Waarin wil jij je nog ontwikkelen?
“Ik volg altijd veel nascholingen of extra opleidingen, omdat ik op alle vragen antwoord wil kunnen geven. Ik heb een extra opleiding over supplementen en sportvoeding gevolgd en bijvoorbeeld een nascholing over slaap omdat ik merkte dat deelnemers tijdens de pandemie slechter gingen slapen. Ook wil ik graag meer in de bijeenkomsten doen over gedrag en verslaving, omdat ik merk dat daar behoefte aan is.”

Wat is jouw ambitie met CooL?
“Het is mijn ambitie om een sportprogramma op te zetten voor mijn CooL-deelnemers zodat ze als het ware een kickstart krijgen bij de start van het programma. Ik verwacht dat dit de groepsbinding ook sterk bevorderd, want nu duurt het toch wel een aantal sessies voordat mensen zich een beetje vertrouwd gaan voelen en elkaar leren kennen. Binnenkort heb ik overleg met sportcentrum de Studio waar ik CooL geef om te kijken of we zo’n beweegstart kunnen realiseren.”

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: