Tijdwinst en professionaliteit met de CooL Academie

17 mei 2022 | Algemeen

Advertorial
Ben jij als CooL-coach veel tijd kwijt aan het voorbereiden van de bijeenkomsten en mis je een centrale plek waar deelnemers alle benodigde informatie kunnen vinden? Dan is de CooL Academie van Mijn Leefstijl Op Recept iets voor jou. In het najaar van 2020 stelde leefstijlcoach Inge Out het platform open voor andere CooL-coaches en inmiddels maken al 80 collega’s en meer dan 1700 CooL deelnemers er gebruik van!

Inge Out

De CooL Academie – een e-learning speciaal gericht op het CooL-programma – bestaat uit 16 lessen met video’s, ebooks, opdrachten en andere informatie die de deelnemers vóór de groepsbijeenkomsten kunnen voorbereiden. “Ze komen hierdoor beter geïnformeerd naar de les en tijdens de bijeenkomst heeft de CooL-coach meer tijd om echt te gaan trainen en het gesprek aan te gaan”, vertelt ontwikkelaar Inge Out. “Begin 2020 begon ik met CooL en ik merkte dat ik steeds hetzelfde verhaal aan het vertellen was. Dat kon efficiënter én professioneler, vond ik. Ik wilde de regie ook graag meer bij de deelnemers leggen. Als iemand een sessie mist, krijgt hij toch het inhoudelijk deel mee.” Inge ontwikkelde de CooL Academie eerst alleen voor eigen gebruik, tot er tijdens de pandemie meer vraag naar kwam. “Toen heb ik keihard gewerkt om de CooL Academie aan te passen zodat ook andere leefstijlcoaches en hun deelnemers er gebruik van kunnen maken.”

Leefstijlcoach Esther van Geffen is een van de gebruikers van het eerste uur. “Ik ervaar nu minder onrust voor een bijeenkomst. Vroeger was ik nog druk bezig met printjes en mappen maken en het draaiboek ontwikkelen. Ik vind het een voordeel dat de deelnemers nu één vaste plek hebben waar ze alle informatie kunnen inzien en terugkijken. En het scheelt mij enorm in de printkosten en voorbereidingstijd. Alleen dat al maakt het de moeite waard voor mij.” Van haar deelnemers krijgt ze sinds de overstap naar de CooL Academie positieve reacties. “Het is professioneel en de video’s zijn erg toegankelijk voor alle niveaus ’s.”

De deelnemers ontvangen daarnaast elke 14 dagen een automatische nieuwsbrief van de CooL Academie met daarin korte tips over een CooL-gerelateerd onderwerp. Een extra service om wat meer betrokkenheid te creëren. Esther: “Ik raad de CooL Academie aan alle coaches aan, omdat het jezelf een nog professionelere uitstraling geeft en het veel winst oplevert voor zowel jou als de deelnemers.”

De CooL Academie is op de pc, tablet en mobiel te bekijken. Het enige wat een deelnemer ervoor nodig heeft is een emailadres. Inge Out is met Mijn Leefstijl Op Recept continu bezig om de CooL Academie door te ontwikkelen. In de toekomst worden er lessen voor specifieke CooL-doelgroepen, zoals mensen met diabetes, ontwikkeld. Ook komen er aanvullende online cursussen in samenwerking met andere leefstijlcoaches op het platform te staan. Wil je meer weten over de CooL Academie van Mijn Leefstijl Op Recept? Bekijk dan hier de demo of plan een afspraak in voor een gratis online rondleiding.

NIEUWS

Ik meld mij aan voor de CooL Nieuwsbrief voor professionals: