Heb je een vraag?

Spotlight on…

Je bent hier:

Hans Janssen

Hoeveel CooL-groepen heb jij?
“Inmiddels heb ik negen CooL-groepen, de ene helft via mijn eigen praktijk De Vitaliteitspraktijk en de andere helft via het samenwerkingsplatform Leefstijlcoaching Den Bosch. Met zes leefstijlcoaches delen we een ruimte voor CooL-groepen in een centrum voor gezondheid en beweging. Samen hebben we zeker twintig groepen verspreid over alle dagdelen, inclusief zaterdag en avondgroepen. In totaal ben ik drie dagen met CooL bezig en de andere twee werk ik als bewegingswetenschapper, onder anderen met wielrenners.”

Wat is het voordeel van zo’n samenwerking?
“We communiceren gezamenlijk naar de verwijzers. Dat is fijn omdat de zorggroep in onze regio geen GLI aanbiedt. Ook delen we de huur van het pand en starten we samenwerkingen met andere disciplines in het centrum. Onze CooL-deelnemers kunnen bijvoorbeeld sporten tegen een gereduceerd tarief in het sportcentrum, eventueel nadat ze zich hebben laten klaarstomen door de fysio. We zijn ook aan het kijken of we een op maat gemaakte bootcamp kunnen aanbieden voor CooL-deelnemers.”

“Na de zomer gaan we extra workshops aanbieden voor (oud) CooL-deelnemers en andere geïnteresseerden. Dat doen we om deelnemers tijdens de onderhoudsfase en ook na het traject meer continuïteit te kunnen bieden. Alle zes de coaches hebben een andere specialisatie en zo verdelen we deze extra workshops onderling. Zo bieden we gezamenlijk een mooi extra aanbod.”

Wat zijn jouw plannen met CooL?
“Het mooie aan CooL vind ik dat je echt een band opbouwt met de deelnemers en je op een afstand het groei- en leerproces meemaakt. Ik zoek nog naar een vorm om mijn werk als bewegingswetenschapper meer te integreren in het werk voor CooL. Bijvoorbeeld door conditie- en krachtmetingen te doen. Dat zijn objectieve metingen om vooruitgang op het gebied van bewegen te laten zien los van wat de weegschaal laat zien.”

Inhoudsopgave