Heb je een vraag?

Spotlight on…

Je bent hier:

Patricia Lottman

Wat vind je het leukste aan het werk als CooL-coach?
“Het motiveren van de deelnemers en écht de interactie stimuleren. Ik investeer daar dan ook grondig in tijdens de eerste sessie. Omdat alle groepsbijeenkomsten nu online zijn, houd ik het deelnemersaantal op maximaal acht personen. Dan maken ze sneller een connectie met elkaar. Ook houd ik een inloopkwartiertje, waarbij ze alvast met elkaar kunnen kletsen en even de techniek kunnen testen. Door veel opdrachten in groepjes – breakoutrooms – te doen, bevorder ik ook de interactie online. De Kahootquiz en de poll die ik af en toe doe worden ook altijd goed ontvangen.”

Wat doe je om de deelnemers aan boord te houden tijdens de lockdown?
Ik heb standaard whatsapp en mailberichten opgesteld die ik elke deelnemer om de twee weken stuur. Bijvoorbeeld: ‘Hoe gaat het met je doel? Als je er achter komt dat het te groot is, maak het dan kleiner.’ Daar krijg ik altijd mooie reacties op en zijn ze toch weer even extra gemotiveerd.”

Wat zijn jouw plannen met CooL voor de toekomst?
“Ik wil me graag meer op jongeren richten omdat ik merkte dat twintigers soms geen aansluiting vinden in een groep met oudere deelnemers. Na overleg met de huisartsen in de regio kreeg ik voldoende aanmeldingen om een volledige jongerengroep te starten en dat werkt heel prettig. Als je nog zo jong bent kun je nog zoveel profiteren van alles wat je leert tijdens het CooL-traject.”

Inhoudsopgave