Heb je een vraag?

Spotlight on…

Je bent hier:

Riccardo D’Andolfi

Wat brengt het geven van CooL jou?
“Na een maand of drie zie je vaak de eerste verandering plaatsvinden bij de deelnemers. Vaak pakken ze iets op van de drie pijlers (beweging, voeding, slaap/ontspanning, red.) waarvan ze vooraf nooit hadden gedacht dat ze daarmee wilden beginnen. Ook is de insteek vooraf bij iedereen vaak de weegschaal, maar verandert dat al snel in een betere kwaliteit van leven. Dat proces zie ik als coach gebeuren en dat vind ik mooi.”

Hoe zorg jij dat deelnemers betrokken blijven tijdens de lockdown?
“Eigenlijk vind ik online bijeenkomsten helemaal niet leuk. Iedereen snakt ernaar om weer bij elkaar te komen. Ik wijk een beetje af van het format door iets minder theorie te zenden, en ze meer met elkaar in gesprek te laten gaan. ‘Wie heeft er al ervaring met een klein stapje?’, vraag ik bijvoorbeeld. En dan maak ik groepjes en laat ze in aparte ‘kamers’ met elkaar praten. Zo delen ze hun ervaringen en geven ze elkaar tips. Die interactie zorgt voor fijnere online sessies.”

Wat zijn jouw toekomstplannen als CooL-coach?
“Ik wil sowieso meer groepen gaan opstarten. Ik verwacht dat er ooit een speciale GLI voor kinderen of juist ouderen komt, wie weet dat ik daar iets mee ga doen dan. Ik ervaar dat er meer aandacht en samenwerking moet komen tussen leefstijlcoaches en de GGZ. Het zou mooi zijn om mee te werken aan die aansluiting. Misschien door het introduceren van een sessie ‘werken aan je zelfbeeld’.”

Inhoudsopgave